Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΑΝΔΡΩΝ Ε.Σ.Σ.Δ.Ε.Ι.Ν 2018 – Τελική φάση

3-15/4/2018

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
Η Ε.Σ.Σ.Δ.Ε.Ι.Ν προκηρύσσει την τελική φάση του ατομικού πρωταθλήματος ανδρών για το 2018. Οι αγώνες πραγματοποιούνται με νέο σύστημα διεξαγωγής με προκριματική και τελική περιφερειακή φάση.
Η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί με κυκλικό σύστημα αγώνων 10 συμμετεχόντων.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν έγκυρο αθλητικό δελτίο
Στην τελική φάση δικαιούνται απευθείας πρόκρισης 5 σκακιστές.
1)    Δυο σκακιστές συλλόγων που ανήκουν στην ΕΣΣΠ με έλο μεγαλύτερο από 2100 με σειρά προτεραιότητας ανάλογα με τον βαθμό αξιολόγησης. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ενδιαφέρον πλήρωσης των θέσεων, οι θέσεις ενσωματώνονται στις προκρίσεις του προκριματικού της Πάτρας
2)     Ο πρωταθλητής της προηγούμενης χρονιάς (χωρίς δικαίωμα αναπλήρωσης)
3)    Ο νικητής του τουρνουά μνήμης «Νικος Καραπάνος» της προηγούμενης χρονιάς (χωρίς δικαίωμα αναπλήρωσης.
4)    Ο σκακιστής ηλικίας <18 με το μεγαλύτερο τρέχον διεθνές έλο ( Ιανουάριος 2018)  με δικαίωμα αναπλήρωσης μέχρι τον τρίτο στην σειρά κατάταξης.
Οι υπόλοιπες πέντε θέσεις  κατανέμονται ως εξής
1)     Μια θέση για τον νικητή των προκριματικών της περιοχής Αιγιαλείας και Καλαβρύτων
2)     Μια θέση για τον νικητή των προκριματικών της περιοχής Ηλείας και Ιονίων Νήσων
3)     Μια θέση για τον νικητή των προκριματικών της περιοχής Αιτωλοακαρνανίας
4)     Δύο θέσεις για τους πρώτους των προκριματικών της περιοχής της Πάτρας
Ειδικά για τους προκριματικούς αγώνες της Πάτρας ο αριθμός των αρχικών προκρίσεων είναι δύο  (2) χωρίς να υπολογίζονται οι πιθανές ενσωματώσεις προκρίσεων και θα ισχύσει
Σημειώνεται ότι όσοι σκακιστές έχουν δικαίωμα για συμμετοχή στην τελική φάση θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον συμμετοχής τους το αργότερο μέχρι τις 28 Μαρτίου 2018.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
1ος γύρος Τρίτη  03-04-2018
2ος γύρος  Τετάρτη 04-04-2018
3ος γύρος  Δευτέρα  09-04-2018
4ος γύρος  Τρίτη  10-04-2018
5ος γύρος  Τετάρτη  11-04-2018
6ος γύρος  Πέμπτη   12-04-2018
7ος γύρος Παρασκευή   13-04-2018
8ος γύρος  Σάββατο   14-04-2018
9ος γύρος Κυριακή   15-04-2018
Ώρα έναρξης   17.00
ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ
Το Πάρκο της Ειρήνης στο Πανεπιστήμιο Πατρών
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Κυκλικό σύστημα ( Round Robin) 9 γύρων.
ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Η αρχική κατάταξη των συμμετεχόντων θα γίνει με κλήρωση αμέσως μετά την οριστικοποίηση των συμμετοχών. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν εγκαίρως σε όλους τους συμμετέχοντες.
ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
Σε περίπτωση ισοβαθμίας ακολουθούνται κριτήρια που προβλέπονται από τον Κανονισμό Αγώνων. Συγκεκριμένα όλες οι θέσεις καθορίζονται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια  άρσης ισοβαθμίας:
α) Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισοβάθμων
β) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
γ) Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα
δ) Το σύστημα Κόγια (αριθμός βαθμών εναντίων αντιπάλων με ποσοστό > 50%)
Διευκρινίζεται ότι για τον υπολογισμό του Μπέργκερ θα γίνει εφαρμογή του “virtual opponent”.
Αγώνες Μπαράζ
Αν μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων, διατηρείται η ισοβαθμία ανάμεσα σε 2 συμμετέχοντες, σε κάποια από τις 3 πρώτες θέσεις, τότε θα γίνει διπλός αγώνας μπαράζ  μεταξύ των ισόβαθμων (τα χρώματα του 1ου αγώνα καθορίζονται με κλήρωση), με χρόνο σκέψης 5 λεπτά και επαύξηση 3 δευτερολέπτων ανά κίνηση για κάθε σκακιστή.
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα διεξαχθεί αγώνας «ξαφνικού θανάτου», κατά τα πρότυπα των κανονισμών που ισχύουν για το παγκόσμιο κύπελλο της FIDE, με χρόνο σκέψης 5 λεπτά για τα λευκά και 4 λεπτά για τα μαύρα. Μετά την 60η κίνηση υπάρχει επαύξηση 3 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για κάθε σκακιστή. Ο καθορισμός του χρώματος (λευκά ή μαύρα) γίνεται με κλήρωση (ο νικητής της κλήρωσης επιλέγει χρώμα). Αν και αυτός ο αγώνας λήξει ισόπαλος, για την άρση της ισοβαθμίας νικητής ανακηρύσσεται ο σκακιστής-στρια που αγωνίστηκε με τα μαύρα.
Αν μετά την εφαρμογή των κριτηρίων α,β,γ υπάρχει ισοβαθμία ανάμεσα σε περισσότερους από 2 σκακιστές, σε κάποια από τις 3 πρώτες θέσεις, τότε θα διεξαχθούν αγώνες μπαράζ με σύστημα νοκ άουτ και κανονισμούς «ξαφνικού θανάτου» όπως περιγράφονται στην προηγούμενη παράγραφο.
Οι αγώνες μπαράζ πραγματοποιούνται το αργότερο 30 λεπτά μετά την ολοκλήρωση των παρτίδων των ενδιαφερομένων.
Όποιος δεν εμφανισθεί στους αγώνες μπαράζ μηδενίζεται.
Αν μετά την εφαρμογή των κριτηρίων α,β,γ και δ προκύψει ισοβαθμία σε οποιαδήποτε άλλη θέση εκτός των 3 πρώτων, οι αθλητές ανακηρύσσονται ισόβαθμοι.
ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης 90 λεπτά για τις πρώτες 40 κινήσεις και 30 λεπτά ακόμα μετά την 40η κίνηση για την ολοκλήρωση της παρτίδας για κάθε σκακιστή. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο σκακιστής, παίρνει ακόμη (30″) χρόνου σκέψης.
Σκακιστής που δεν είναι παρών 30 λεπτά μετά την προγραμματισμένη έναρξη των αγώνων μηδενίζεται και αποβάλλεται από την διοργάνωση.
Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη την διάρκεια της παρτίδας.
Απαγορεύονται οι προτάσεις ισοπαλίας κάτω από τις 30 κινήσεις.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Οι διαιτητές θα οριστούν από την Τ.Ε.Δ.
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Ενάντια σε απόφαση Διαιτητή, ασκείται ένσταση σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του κανονισμού αγώνων της Ε.Σ.Ο. και κατατίθεται ΕΓΓΡΑΦΩΣ στον διευθυντή αγώνων ή στον επικεφαλή διαιτητή μαζί με παράβολο 90 € έως και 30 λεπτά μετά την λήξη του γύρου.  Σε περίπτωση μερικής ή ολικής αποδοχής της ένστασης το παράβολο επιστρέφεται.
Επιτροπή ενστάσεων η μόνιμη επιτροπή της Ε.Σ.Σ.Π.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ / ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Διευθυντής Αγώνων: Το ΔΣ της ΕΣΣΠ.
Επικεφαλής Διαιτητής: Θα οριστεί από την ΤΕΔ.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Σημειώνεται ότι όσοι σκακιστές έχουν δικαίωμα για συμμετοχή στην τελική φάση θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον συμμετοχής τους το αργότερο μέχρι τις 28 Μαρτίου 2018 εγγράφως στο email της ΕΣΣΔΕΙΝ (esspchess@gmail.com). Η οριστική λίστα των συμμετεχόντων θα ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι τις 31 Μαρτίου στην ιστοσελίδα της ΕΣΣΔΕΙΝ
ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 20 ευρώ και κατατίθεται στην γραμματεία πριν την έναρξη των αγώνων. Σημειώνεται ότι όσοι αθλητές προκριθούν στην τελική φάση υποχρεούνται να καταβάλουν το παράβολο των 20 ευρώ σε περίπτωση που δεν το έχουν καταβάλει στην προκριματική φάση.
ΑΝΑΒΟΛΕΣ
Σύμφωνα με το άρθρο 1.25 του Κανονισμού Αγώνων, δεν επιτρέπεται, καταρχήν, η αναβολή αγώνων. Το αρχικό πρόγραμμα των αγώνων πρέπει να τηρείται. Εξαιρέσεις μπορεί να γίνουν σε ειδικές περιπτώσεις, ύστερα από έγκαιρη αίτηση του ενδιαφερόμενου και αιτιολογημένη απόφαση του διευθυντή αγώνων. Οι ειδικές περιπτώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν ασθένεια οπωσδήποτε διαπιστωμένη από διαπιστευμένο γιατρό των αγώνων, αντικειμενική αδυναμία μετάβασης στο χώρο διεξαγωγής κ.α. Στα οξέα γενικά νοσήματα που δεν χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη, αρκεί η πιστοποίηση από ιδιώτη γιατρό με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού της ΕΣΟ και σε περίπτωση διαφωνίας των δύο γιατρών η βεβαίωση δευτεροβάθμιου οργάνου, όπως είναι οι Υγειονομικές Επιτροπές, Κρατικά και Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία.. Τις σχετικές αλλαγές στο Πρόγραμμα ανακοινώνει ο διευθυντής αγώνων και η απόφαση του θεωρείται τελεσίδικη.
ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ/ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ/ΕΠΑΘΛΑ
Μετάλλια στους 3 πρώτους άνδρες
Ειδικά για την τελική περιφερειακή φάση τα έπαθλα ορίζονται ως εξής
1ος 250 ευρώ
2ος 150 ευρώ
3ος 100 ευρώ
Επίσης προβλέπεται ότι για τον σκακιστή ηλικίας έως 18 ετών που θα συμμετάσχει στην τελική φάση του αντρικού πρωταθλήματος θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου το παράβολο συμμετοχής στην τελική φάση των Πανελληνίων Ατομικών Πρωταθλημάτων που θα πραγματοποιηθούν το Καλοκαίρι στην Πάτρα.
Σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ της ΕΣΟ, αθλητής που δεν είναι παρών στην τελετή λήξης δεν δικαιούται το μετάλλιο, ούτε το προνόμιο της πρόκρισης που μεταβιβάζεται στον αμέσως επόμενο της κατάταξης.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη τους κανονισμούς αγώνων της ΕΣΣΠ και της ΕΣΟ αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.
Με ιδιαίτερη τιμή
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γενικός Γραμματέας

Γεώργιος Καραμαλής                                         Ιωάννης Παγώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)