Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Θριάμβευσαν τα σχολεία του Βόλου στο Ομαδικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού Θεσσαλίας 2018


Με θρίαμβο των δύο μοναδικών Δημοτικών Σχολείων από το Βόλο που έλαβαν μέρος, του 13ου και του 12ου, τελείωσε το Ομαδικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού Θεσσαλίας 2018 (Δημοτικών Σχολείων) που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα το Σάββατο 3-3-2018.
Οι αγώνες, που ήταν προκριματικοί για το Πανελλήνιο Ομαδικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, διοργανώθηκαν στο 2ο ΓΕΛ Τρικάλων από την Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλίας και τη Σκα.Κι. Τρικάλων με τη συμμετοχή 18 ομάδων Δημοτικών Σχολείων της Θεσσαλίας.
Πρωταθλήτρια ομάδακατακτώντας το κύπελλο, αήττητη με 4 νίκες και 1 ισοπαλία, ανακηρύχθηκε η ομάδα του 13ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, αποτελούμενη από τους Αγραφιώτη Ιωάννη-Στυλιανό, Ραχμανίδη Άγγελο, Συγγελούδη Ορφέα, Ραφτοπούλου Κωνσταντίνα και Νικολόπουλο Χρήστο.
Στη δεύτερη θέση, επίσης αήττητο με 4 νίκες και 1 ισοπαλία, αλλά υστερώντας ελαφρώς στα κριτήρια ισοβαθμίας, τερμάτισε το 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, αποτελούμενο από τους Τσαρσιταλίδη Χρήστο, Τζαμτζή Σάββα, Κότσι Αριστοτέλη, Μαχαίρα Ελένη και Μαχαίρα Θησέα-Κωνσταντίνο.
Να σημειωθεί ότι στις επιμέρους σκακιέρες οι μαθητές των δύο σχολείων του Βόλου δεν άφησαν κανέναν αντίπαλό τους να αμφισβητήσει την ανωτερότητά τους καθώς το μεν 13ο Δημ. Σχ. έκανε σε όλες τις σκακιέρες, σε όλους τους γύρους, το απόλυτο των νικών, το δε 12ο Δημ. Σχ. παραχώρησε μόνο μία ισοπαλία σε μία σκακιέρα, ενώ ο μεταξύ τους αγώνας έληξε ισόπαλος 2-2.
Στην τρίτη θέση τερμάτισε το Δημοτικό Σχολείο Λάρισας "Εκπαιδευτήρια Ράπτου", αποτελούμενο από τους Τζίκα Θανάση, Ξηρομερήτη Θεόδωρο, Νούσια Γεώργιο, Παπουτσα Μαρία και Χατζηνικολούλη Νίκο.
Τα τρία σχολεία προκρίθηκαν στο Πανελλήνιο Ομαδικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού, που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου 2018 στο Περιστέρι Αττικής.
Σύμφωνα με το chess-results, στο τουρνουά καλύτερος παίκτης αναδείχτηκε ο Αγραφιώτης Ιωάννης-Στυλιανός και καλύτερη παίκτρια η Ραφτοπούλου Κωνσταντίνα.
Την τελική κατάταξη των ομάδων των δημοτικών σχολείων καθώς και στατιστικά των αγώνων μπορείτε να δείτε εδώ.
Στους αγώνες των Γυμνασίων - Λυκείων, όπου συμμετείχαν 3 συνολικά σχολεία, στην πρώτη θέση τερμάτισε το 1ο Λύκειο Τρικάλων, στη δεύτερη θέση το 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων και στην τρίτη θέση το 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων.
Την τελική κατάταξη των Γυμνασίων - Λυκείων καθώς και στατιστικά των αγώνων μπορείτε να δείτε εδώ.
Το Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού Θεσσαλίας συνεχίζεται στα Τρίκαλα την Κυριακή 4-3-2018 με το Ατομικό Πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)