Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Ανοιχτό Τουρνουά Σκάκι στα Μέγαρα και σεμινάριο κανονισμών και σκακιστικής γραφής

23/9, 24/9 και 1/10/2017


Ο Δήμος Μεγαρέων και ο Αθλητικός Όμιλος “Ωρίων” διοργανώνουν Ανοιχτό Τουρνουά Σκάκι για όλες τις ηλικίες, με σκοπό τη διάδοση του αθλήματος.

Το τουρνουά θα είναι φιλικό (μη βαθμολογούμενο), συνεπώς δεν απαιτείται δελτίο αθλητή για τη συμμετοχή σε αυτό. Παρ’ όλ’ αυτά, θα τηρηθούν στο μέτρο του δυνατού, όλοι οι κανονισμοί της Διεθνούς Ομοσπονδία Σκακιού (FIDE).
Οι αγώνες θα διεξαχθούν τις διαδοχικές Κυριακές 24 Σεπτέμβρη και 1 Οκτώβρη, με ώρα έναρξης 10:30 π.μ. στην έδρα του Αθλητικού Ομίλου “Ωρίων”, Αγ. Παρασκευής 56 & Ελ. Βενιζέλου, Μέγαρα.
Επίσης, το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο σεμινάριο κανονισμών και σκακιστικής γραφής, με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων την επόμενη ημέρα. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι επίσης ελεύθερη και δε χρειάζεται δήλωση συμμετοχής.
Με το τέλος της δεύτερης ημέρας των αγώνων, θα πραγματοποιηθεί απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων σε όλους τους συμμετέχοντες και μεταλλίων στους 3 πρώτους κάθε κατηγορίας. Εκτιμώμενη ώρα 20.00.
Οι όροι διεξαγωγής θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου, στην ιστοσελίδα του Α.Ο. Ωρίων καθώς και στην εκδήλωση του τουρνουά στη σελίδα στο Facebook.
Όροι Διεξαγωγής:
Η συμμετοχή στους αγώνες είναι ελεύθερη για όλους, χωρίς κόστος, αρκεί να γνωρίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη στο τηλέφωνο 204.007 (Αντώνης) ή στο email megarachess@yahoo.gr.
Θα πραγματοποιηθούν αγώνες στις 30 το πρωί και στις 17.00 απόγευμα, με διάλειμμα το μεσημέρι. Το ακριβές πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ανάλογα με τις συμμετοχές.
Οι αγωνιζόμενοι πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον 30’ πριν την έναρξη των αγώνων στον αγωνιστικό χώρο για να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους.
Αν χρειαστεί κλήρωση, θα πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη των αγώνων και μετά την επιβεβαίωση των συμμετοχών.
Θα σχηματιστούν κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία των παικτών.
Οι παρτίδες των ενηλίκων θα έχουν διάρκεια 25’ με προστιθέμενο χρόνο 10’’ σε κάθε κίνηση (ράπιντ). Στις παρτίδες των παιδιών ενδέχεται να μη χρησιμοποιηθεί ρολόι, ανάλογα με την εξοικείωση των παικτών με αυτό.
Η νίκη αποφέρει 1 βαθμό, ενώ η ισοπαλία 1/2 βαθμό. Η ήττα δε δίνει βαθμούς.
Δε θα απαιτηθεί από τους παίκτες να σημειώνουν τις κινήσεις τους, αλλά θα υπάρχουν παρτιδόφυλλα για όσους μπορούν να το κάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)