Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 2018

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον ΣΕΠΟΚΕ, διοργανώνει την πρώτη φάση του περιφερειακού πρωταθλήματος σκάκι μαθητών-μαθητριών για την περιοχή των Καλαβρύτων.
Οι αγώνες σύμφωνα με απόφαση της Γ.Σ. της ΕΣΣΠ είναι οι προκριματικοί για την τελική περιφερειακή φάση που θα γίνει στην Πάτρα στις 10 (ομαδικό πρωτάθλημα) και 11 Μαρτίου (ατομικό πρωτάθλημα). Η τελική φάση των πανελληνίων μαθητικών πρωταθλημάτων θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το διάστημα 31 Μαρτίου – 2 Απριλίου.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές τάξεων του Δημοτικού, του Γυμνασίου και των Λυκείων της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων.
Οι μαθητές των Νηπιαγωγείων των Γυμνασίων και των Λυκείων προκρίνονται αυτόματα στην τελική φάση που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα στις 11 Μαρτίου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Καλλιμανοπούλειου Εκκλησιαστικού Διακονικού Κέντρου στα Καλάβρυτα
Ώρα προσέλευσης 10.00 – 10.45.
Ώρα έναρξης 11.00
Τελετή Λήξης 14.30
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται τηλεφωνικά στον κ. Νικόλαο Ραζή (τηλ. 6932468248)
Δηλώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 18.00
Η διοργανώτρια αρχή έχει δικαίωμα να δεχτεί συμμετοχές στον χώρο των αγώνων την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου μέχρι τις 10.30
Η οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών για το Ατομικό Πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, ώρα 10:00 – 10:45.
Μαθητής ή μαθήτρια που προσέλθει μετά την 10.45 και εφ’ όσον έχει δηλώσει ήδη συμμετοχή θα μπορεί να αγωνιστεί από τον δεύτερο γύρο.
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Ελβετικό 5 γύρων ανά τάξη.
Αν σε κάποια τάξη δεν συμπληρωθεί ικανός αριθμός αθλητών για να διεξαχθεί ελβετικό 5 γύρων τότε η τάξη θα συγχωνεύεται με την αμέσως επόμενη ή προηγούμενη.
Ο διευθυντής αγώνων σε συνεργασία με τον επικεφαλής διαιτητή αποφασίζουν τελεσίδικα.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
(β). Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων).
(γ). Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
(δ). Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).
ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα με χρόνο σκέψης 12 λεπτά συν 3 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για τον κάθε παίκτη.
Σε περίπτωση που τα χρονόμετρα δεν επαρκούν για όλους τους συμμετέχοντες η συνολική διάρκεια της παρτίδας θα είναι 24 λεπτά θα υπάρχει επιτροπή κρίσεων για τον καθορισμό του αποτελέσματος της παρτίδας
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Ορίζεται ο FA κ. Χαρίλαος Σιέμπος(υπεύθυνος κληρώσεων). Διαιτητές Αίθουσας θα είναι η κ. Ρεγγίνα Βασιλάτου, ο κ. Ηλίας Ερμείδης και ο κ. Θεοδόσης Παναγόπουλος. Υπεύθυνος αίθουσας ορίζεται ο κ. Λεωνίδας Βασιλόπουλος.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Ο κ. Νικόλαος Ραζής
ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η συμμετοχή στους αγώνες θα είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες
ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ
Προκρίνονται στην τελική φάση, όσοι συμμετέχοντες σημειώσουν επίδοση 51%, χωρίς δικαίωμα αναπλήρωσης. (3 βαθμοί σε 5 αγώνες).
Στην περίπτωση που σε κάποια τάξη, μαθήτρια δεν έχει επιτύχει την απαιτούμενη επίδοση για πρόκριση, προκρίνεται η πρώτη της κάθε τάξης.
Απευθείας πρόκριση στην τελική φάση, δικαιούνται όσοι μαθητές :
1) μπήκαν στην τελική 10άδα της γενικής κατάταξης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της προηγούμενης χρονιάς
2) τα 3 πρώτα αγόρια και 3 πρώτα κορίτσια της τελικής κατάταξης της τελικής φάσης ΕΣΣΠ της προηγούμενης χρονιάς
Διευκρινίζεται ότι όσοι μαθητές έχουν δικαίωμα απευθείας πρόκρισης και συμμετάσχουν στους προκριματικούς του 2018, στερούνται του αρχικού τους προνομίου και θα ισχύουν και για αυτούς οι όροι πρόκρισης σύμφωνα με το ποσοστό επίδοσης.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Αναμνηστικά διπλώματα θα πάρουν όλοι οι μαθητές που θα αγωνιστούν. Μετάλλια θα πάρουν οι 3 πρώτοι μαθητές και οι 3 πρώτες μαθήτριες κάθε τάξης. Ο πρώτος νικητής κάθε τάξης θα κερδίσει κύπελλο.
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Ενστάσεις υποβάλλονται αμέσως μετά τη λήξη της συγκεκριμένης παρτίδας και εκδικάζονται άμεσα από την επιτροπή ενστάσεων (Θεόδωρος Χαλμούκης, Βασιλική Πριονά και Σωτήριος Πεντζιάς). Το παράβολο ένστασης ορίζεται στα 30 ευρώ και κατατίθεται στον διευθυντή των αγώνων. Σε περίπτωση δικαίωσης έστω και μερικής το παράβολο επιστρέφεται.Διευκρινίζεται ότι όλες οι κληρώσεις γίνονται με το εγκεκριμένο από τη FIDE πρόγραμμα κληρώσεων και κατά συνέπεια δεν γίνονται δεκτές ενστάσεις που αφορούν θέματα κληρώσεων.
ΓΕΝΙΚΑ
Ο διοργανωτής έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει φωτογραφικό υλικό από την διοργάνωση για την προβολή αυτής
Στις σκακιέρες χωρίς ρολόι ο επικεφαλής διαιτητής δίνει οδηγίες που ισχύουν για όλους τους γύρους.
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.
Διευκρινίζεται ρητά ότι, ισχύουν οι κανονισμοί rapidplay της FIDE (FIDE handbook, Laws of Chess), με την εξής διαφοροποίηση στο άρθρο A.4.b: ποινή μηδενισμού για αντικανονική κίνηση επιβάλλεται στην περίπτωση που κάποιος από τους αντιπάλους πραγματοποιήσει 3 αντικανονικές κινήσεις (απόφαση ΔΣ ΕΣΣΠ 25/03/2016).
Με ιδιαίτερη τιμή
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος της ΕΣΣΠ                                   Ο Πρόεδρος του ΣΕΠΟΚΕ
 Καραμαλής Γεώργιος                                          Δρ. Ραζής Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)