Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Εντυπωσιακή εμφάνιση του GM Μαστροβασίλη Δημήτρη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι


Ένας εκπληκτικός Δημήτρης Μαστροβασίλης (GM - 2580 ELO) κατάφερε να τερματίσει στην 20η θέση του Ευρωπαϊκού Ατομικού Πρωταθλήματος Σκάκι 2017, που τελείωσε σήμερα στο Μινσκ της Λευκορωσίας, ανάμεσα σε 396 σκακιστές και σκακίστριες από όλη την Ευρώπη, με μία μόλις ήττα και 7 1/2 βαθμούς σε 11 αγώνες έχοντας αντιμετωπίσει ισχυρότερους θεωρητικά (βάσει ELO) αντιπάλους και πήρε την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο (προκρινόταν οι 22 πρώτοι στην τελική κατάταξη). Η απόδοσή του σε ELO στο συγκεκριμένο τουρνουά έφτασε στο απίστευτο 2709 και με τους 22 βαθμούς ELO που κέρδισε ξεπέρασε στο σύνολο τα 2600 ELO.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν επίσης και οι υπόλοιποι Έλληνες σκακιστές που πήραν μέρος στη διοργάνωση (GM Παυλίδης Αντώνιος - 6 βαθμοί, IM Θεοδώρου Νικόλαος - 5 1/2 βαθμοί, GM Μαστροβασίλης Αθανάσιος - 5 βαθμοί, FM Σταθόπουλος Ιωάννης - 4 1/2 βαθμοί, GM Κοτρωνιάς Βασίλειος - 4 βαθμοί και Μπαλόκας Δημήτριος - 4 βαθμοί).
Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους τους Έλληνες συμμετέχοντες, που με τις εμφανίσεις τους πιστοποίησαν για ακόμη μία φορά την αλματώδη εξέλιξη του ελληνικού σκακιού τα τελευταία χρόνια.
Στις 3 πρώτες θέσεις του Ευρωπαϊκού Ατομικού Πρωταθλήματος Σκάκι τερμάτισαν κατά σειρά με 8 1/2 βαθμούς οι GM Matlakov Maxim, Jobava Baadur και Fedoseev Vladimir.
Την τελική κατάταξη μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του chess-results.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)