Online Παρτίδες AGRIA INTERNATIONAL OPEN 2022

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

9ΧΡΟΝΟΣ ΒΟΛΙΩΤΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ GARY KASPAROV


Ο 9χρονος Τσαρσιταλίδης Χρήστος από το Βελεστίνο Βόλου, σκακιστής της Ε.Σ. Καλαμαριάς, ο οποίος στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στους πρόσφατους Πανελλήνιους αγώνες μαθητών – μαθητριών, έζησε μια ξεχωριστή εμπειρία πριν μερικές μέρες αντιμετωπίζοντας σε αγώνα σιμουλτανέ τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, θρύλο του σκακιού, Gary Kasparov.

Η συνάντηση έγινε το Σάββατο 24 Ιουνίου, στον Λαβύρινθο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, στo πλαίσιo των εκδηλώσεων «Summer Nostos Festival 2017» του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που κάλεσε τον Kasparov για να αντιμετωπίσει σε αγώνα σιμουλτανέ 15 ταλαντούχους νεαρούς Έλληνες σκακιστές ηλικίας 9-13 ετών. Την επιλογή των καλύτερων νέων σκακιστών έκανε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης.
Ο Χρήστος, που ήταν ο μικρότερος από τους 15 σκακιστές, προβλημάτισε αρκετές φορές τον παγκόσμιο θρύλο με το εξαιρετικό του παιχνίδι, ωστόσο ο Gary Kasparov ήταν ο τελικός νικητής, όπως και σε όλες τις αναμετρήσεις του με τους νεαρούς σκακιστές, οι οποίες διήρκησαν συνολικά περισσότερες από 3 ώρες.
Το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», που ήταν χορηγός της σκακιστικής συνάντησης, φιλοξένησε επί διήμερο τους αθλητές από όλη την Ελλάδα στο ξενοδοχείο Athens Plaza της Πλατείας Συντάγματος.
Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, ο παγκοσμίου φήμης σκακιστής υπέγραψε τις σκακιέρες των νεαρών πρωταθλητών και τους τις χάρισε, ως ενθύμιο, μαζί με τα πιόνια, με τα οποία έπαιξαν μαζί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σκακιστικό σας σχόλιο (Να είναι όσο το δυνατόν κόσμιο)

Ασκήσεις Τακτικής

1ο Βαλκανικό Online Διασυλλογικό Πρωτάθλημα από τον Στέλιο Λαγάρα (26-4-2020)